BOKA NU

WOMEN IN TECH – SUCCÉN FORTSÄTTER

Konferensen Women In Tech slår rekord när det gäller att locka deltagare. Förra året tog biljetterna slut på tio minuter – i år var det sju minuter! 1300 var snabba nog och fick chansen att delta vid årets Women In Tech som genomfördes på Stockholm City Conference Centre den 8 mars.

Målsättningen för Women In Tech (WIT) är att inspirera kvinnor som är intresserade av att arbeta med teknik och att stötta byggandet av ett nätverk för kvinnor inom teknik och media. Bakom WIT står några av Sveriges största medie- och teknikföretag. Huvudsponsorer i år var Accenture, Bonnier, EY, Klarna, MTG, Samsung, HTC Vive och Telia.

Det var andra gången WIT genomfördes på Folkets Hus och allt fungerade även i år mycket bra. Utvärderingen av talare och arrangemang visar att deltagarna är nöjda med dagen, berättar Stefan Ruud på eventbyrån Utsikt som svarade för projektledningen av konferensen.

Årets Women In Tech startade redan på förmiddagen med sponsormöten runt om på stan. Nytt för i år var att några av dessa möten genomfördes i Folkets Hus.

Själva konferensen inleddes med mingel och registrering och efter lunch intog dagens två moderatorer, Sabinije von Gaffke and Anna Olin Kardell, scenen i Kongresshallen som var fylld till sista plats. Bland de inledande talarna märktes Cristina Stenbeck, Kinnevik och Sara Hermansson, Scania som också grundat Female Leader Engineer.

Programmet i Folkets Hus bjöd på allt från teknikutveckling till hur man bygger företag. Det var många visuella och inspirerande inslag på scenen i det späckade programmet som pågick ända fram till klockan 18, endast med avbrott för fika och muffins i foajén utanför Kongresshallen. Där hade 14 sponsorer till WIT sina utställningar.

Utställarna fick en bra exponering i samband med fikat och konferensens start och avslutning, säger Stefan Ruud.

Ämnen som togs upp i seminarierna under eftermiddagen var bland annat Internet of Things, säkerheten i den digitala världen och hur uppmuntra kvinnligt nyföretagande inom tech.

Scenprogrammet avslutades med Renata Chlumska som berättade om hennes nästa äventyr som skulle ta henne längre och högre än vad hon någonsin varit tidigare. En passande avslutning för en konferens som också stiger mot nya höjder år från år.

Efter konferensen bjöds på mingel i foajen i direkt anslutning till Kongresshallen med wraps och dryck.

"Utställarna fick en bra exponering i samband med fikat och konferensens start och avslutning."