BOKA NU

SÄNGAR FÖR MER ÄN SÖMN

Vi tillbringar allt mer tid i sängen och för många är det inte bara en möbel där vi sover. Sovrummet har blivit ett rum där jobb och fritid flyter ihop, och ny teknik har en självklarhet även här. Det var en av trenderna som visades när Hilding Anders Sweden presenterade nya designkoncept vid en egen minimässa i Lilla teatern på Stockholm City Conference Centre.

Under Design Week, som arrangeras jämsides med Möbelmässan, har det blivit allt vanligare att producenter och designers ordnar egna event runt om i Stockholm. Hilding Anders Sweden valde att fokusera på två av sina varumärken i Lilla teatern. Dels visades olika designkoncept för sängar från Ekens formade av Amsell Berlin Designstudio, men även nya sortiment för varumärkena Ekens och Hilding.

Det var första gången vi var på Stockholm City Conference Centre och det fungerade mycket bra, berättar Alexander Roswall som är kommunikationschef på Hilding Anders. Lokalen är spännande och passade fint för vårt upplägg.

Runt 300 besökare lockades till utställningen som öppnade på eftermiddagen när Möbelmässan i Älvsjö stängde för dagen. På minimässan i Lilla teatern bjöds på mat och dryck och det var öppet till sent på kvällen. Även en pressvisning genomfördes.

Medarbetarna på Stockholm City Conference Centre var mycket hjälpsamma och de svarade upp till alla våra krav. Vi har aldrig tidigare gjort en utställning i den här skalan i Stockholm och vi är väldigt nöjda med hur allt fungerade, säger Alexander Roswall.

De två designkoncepten för Ekens sängar lanseras på marknaden i höst. Förutom en mer traditionell romantisk säng i rosa ton presenterades den moderna nutida sängen som innehåller funktioner som en inbyggd stereo med osynliga högtalare för musik eller ljudböcker, och belysta ben för att det ska vara enkelt att gå upp på natten. Allt för att tillfredsställa den som använder sängen även till annat än att sova i den.

Framtagningen av de här sängarna är ett arbete som har involverat flera avdelningar i vår organisation och vi är väldigt stolta över vad vi har åstadkommit. De nya sortimenten för Hilding och Ekens kommer att lanseras under april samt maj månad, berättar Alexander Roswall avslutningsvis.

"Medarbetarna på Stockholm City Conference Centre var mycket hjälpsamma och de svarade upp till alla våra krav."