BOKA NU

MAGNIFIK STÄMNING PÅ KAMPSPORTSGALAN

För andra året i rad anordnade Svenska Budo & Kamsportsförbundet Kampsportsgalan på City Conference Centres Pelarsal i Norra Latin. Lokalen är väldigt fin, säger informatören Jonathan Broberg. Belysningen och ljussättningen var magnifik och gav en pampig känsla. Vi är väldigt nöjda!

Att valet föll på City Conference Centre föll sig naturligt.
— Arbetet med galan ligger utanför arbetsbeskrivningen – det är något som alla inblandade utför ideellt. Därför var det viktigt att få adekvat och professionell hjälp, annars skulle det här vara omöjligt. Det underlättade också att vi kände igen oss i lokalerna.

Det här var tredje året som Kampsportsgalan anordnades och det här är den mest lyckade galan hittills, enligt Jonathan. Biljetterna såldes ut och stämningen var på topp. Tio olika utmärkelser delades ut. Slalomstjärnan Markus Larsson och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth var några av prisutdelarna.
Det var en gala med jämnhög nivå utan dippar där vi kände oss trygga med arrangemanget, sammanfattar Jonathan Broberg. Det var också bra att vi hade en inarbetad och ändamålsenlig anläggning att vara på.

Svensk kampsport är på frammarsch. 2011 var ett rekordår då 64 EM- och VM-medaljer vanns. Det fanns alltså mycket att fira på galan.

Trots framgångarna har Sveriges kampsportare svårt att vinna erkännande i Sverige, menar Jonathan Broberg. För fyra år sedan var inte en enda kampsportare nominerad på Idrottsgalan. Budo & kampsportsförbundet funderade på en lösning och svaret blev att arrangera en egen gala. Det roligaste med att ordna galan är att se vad det betyder för dem som vinner och det är alltid roligt att träffa likasinnade människor. Det är inte ofta det är möjligt att smala ”hela familjen”, så galan fyller flera viktiga funktioner.

"Belysningen och ljussättningen var magnifik och gav en pampig känsla. Vi är väldigt nöjda!"