BOKA NU

IT-UTVECKLARE LÄRDE MER OM MOLN OCH MÄNNISKOR

DevSum är en av Sveriges största utvecklingskonferenser inom IT och i år drog den rekordpublik till Stockholm City Conference Centre. Över 70 olika sessioner med en lång rad kända utländska talare lockade 700 deltagare från Sverige och andra länder under två dagar.

Det var femtonde året i rad DevSum genomfördes och under senare år har den varit en återkommande gäst på Stockholm City Conference Centre.

Folkets Hus har allt det vi behöver. Kongresshallen har plats för alla vid de stora gemensamma sessionerna och så finns det många mindre mötesrum för alla parallella seminarier och workshops. Det är inte många konferensanläggningar som kan erbjuda det – och inte med ett så centralt läge i Stockholm, säger Fredrica Berg som var projektledare för DevSum.

DevSum, som arrangeras av Addskills Cornerstone, har under senare år breddat innehållet. Det är nu fokus på de senaste trenderna och teknikerna inom utveckling i områden som webbutveckling, programarkitektur, Java, AI & Maskininlärning, programmeringsspråk, moln och människor, team och samarbete.

Det är en stor apparat att administrera 75 talare och upp till sju olika spår som vi hade under fredagen. Att tekniken fungerar är extremt viktigt – många talare vill gärna använda sig av den senaste tekniken – och det är bara tio minuter mellan varje talare. För att ha koll på allt testade vi datorer och utrustning i förväg med hjälp av teknikerna på Stockholm City Conference Centre och allt flöt på mycket bra, berättar Fredrica Berg.

Deltagarna bjöds på frukost, lunch och fika under konferensdagarna. Som vid alla stora möten ökar antalet deltagare som vill ha specialkost.

I år var en av kockarna från Stockholm City Conference Centre på plats när luncherna serverades. Då kunde alla som ville få exakt besked om vad maten innehöll och tala direkt med kocken. Det var superproffsigt, tycker Fredrica Berg.

För andra året var det också en mingelfest i Pelarsalen på Norra Latin med underhållning, mat och dryck efter den första dagen.

Det var uppskattat och trevligt. Förutom att besökarna får chansen att ta del av de senaste nyheterna är det viktigt att de kan träffa kollegor och prata med några av alla våra talare. Det är ett tillfälle att slappna av, mingla, ta en öl och knyta kontakter, säger Fredrica Berg som var projektledare för tredje gången för DevSum.

Hon vill gärna fortsätta att arrangera konferensen i Folkets Hus.

Jag känner mig mycket trygg med medarbetarna på Stockholm City Conference Centre. Nu vet alla vad som förväntas och hur det ska läggas upp. Vi har byggt upp ett jättebra samarbete och jag har stort förtroende för dem.

"Jag känner mig mycket trygg med medarbetarna på Stockholm City Conference Centre. Nu vet alla vad som förväntas och hur det ska läggas upp. Vi har byggt upp ett jättebra samarbete och jag har stort förtroende för dem."