BOKA NU

INSPIRATIONSFÖRELÄSARE SOM SIKTAR HÖGT

Mikael Reijers mål är att bli Sveriges bästa inspirationsföreläsare. Årets turné har just startat och innehåller mer än 40 föreläsningar i egen regi. I Stockholm valde han Stockholm City Conference Centre för att det stämde redan vid första kontakten.

Efter 20 år som företagsledare och VD sadlade Mikael Reijer om till att bli professionell föreläsare. Han vill inspirera människor till förändring samt att må bra och vänder sig både till privatpersoner och företagare. Föreläsningsserien har rubriken Från Dröm till verklighet som även är titeln på den bok han gett ut.

2017 var mitt första år som föreläsare på heltid och efter drygt 200 föreläsningar känner jag mig trygg på scenen och med mitt budskap, berättar han.

Hans egen livsresa är en viktig del i föreläsningen. Ett bevis på hur förändring har betydelse är att han själv gick ner 70 kilo i vikt på bara 120 dagar i samband med att han lämnade sitt gamla liv. Nu bor han i Söderhamn med sin familj och arbetar som föreläsare, författare och ledarskapstränare.

Det är stor skillnad på att föreläsa i Strömsund, som var första anhalten på hans föreläsningsturné, och Stockholm. Konkurrensen är hård och utbudet i storstaden är enormt. För Mikael Reijer är det en lika stor utmaning var han än är.

Ryktet om du är bra eller inte sprids sekundsnabbt idag, och ska du komma tillbaka eller besöka en stad i närheten har du inte råd att göra en enda dålig föreläsning.

Han lockade 70 deltagare till sin föreläsning i Musiksalen på Norra Latin och är mycket nöjd med det, liksom med bemötandet han fick på Stockholm City Conference Centre.

Redan vid första kontakten inför bokningen – jag ringde runt till flera konferensanläggningar i Stockholm – kände jag att det stämde, säger Mikael Reijer. Det var något i dialogen som lovade gott.

Han framhåller att allt fungerade mycket bra, från projektledningen och tekniken till skyltningen och lokalen i Norra Latin.

Det kändes att det var någon som tänkt på allt och såg till att det fungerade in i minsta detalj. Jag kommer definitivt tillbaka till Stockholm City Conference Centre.

"Det kändes att det var någon som tänkt på allt och såg till att det fungerade in i minsta detalj. Jag kommer definitivt tillbaka till Stockholm City Conference Centre."