BOKA NU

VI STÖDJER EBBAS ÄNGLAR

Två år efter terrorattentatet på Drottninggatan arrangerade stiftelsen Ebbas Änglar en minneskonsert på Stockholm City Conference Centre för att hedra Ebba Åkerlund och de övriga offren.

Attacken på Drottninggatan den 7 april 2017 skakade om Stockholm och Sverige. Ett av de initiativ som togs efter dådet för att hedra offren är insamlingsstiftelsen Ebbas Änglar. Stiftelsen startades av Jeanette Åkerlund, mamma till Ebba som dog i terrorattentatet 11 år gammal, och den ger stöd för att utveckla barns talanger inom främst idrott och kultur. Den vill bidra till en ljusare framtid under devisen ”Tillsammans gör vi skillnad”.

Vi samlas för att hedra minnet av alla de som föll offer. Men det är också en påminnelse om den fantastiska medmänsklighet som visades, framhöll Kattis Ahlström som var konferencier under minneskonserten.

Danny Saucedo, Moa Lignell, Janne Schaffer och Kristin Amparo, var några av de artister som uppträdde, och de låtar som spelades var speciellt utvalda. Janne Schaffer och Johan Boding spelade Ted Gärdestads ”Himlen är oskyldigt blå” som var en av Ebbas favoritlåtar, och Moa Lignell sjöng sin låt ”When I held ya” som Ebba var väldigt förtjust i.

Alla artister deltog utan ersättning, och biljettintäkterna gick till Ebbas Änglar. Stockholm City Conference Centre bidrog med lokal och praktiska arrangemang kring konserten som genomfördes i Kongresshallen.

När vi fick frågan om att ställa upp med konsertlokal var det självklart för oss att tacka ja, berättar Anders Törnroth, försäljningschef på Stockholm City Conference Centre. Vi har vår verksamhet vid Drottninggatan och vi blev alla djupt berörda av terrorattacken. Ebbas Änglar är ett initiativ som vi stödjer på olika sätt och vi vill gärna hjälpa stiftelsen att samla in pengar.

Under konserten delades också Ebbas Änglars stipendium ut i form av ”Änglagåvor”, liksom första priset i novelltävlingen ”Ebbas historia”.

"När vi fick frågan om att ställa upp med konsertlokal var det självklart för oss att tacka ja."