BOKA NU

KONFERENS OM UNGAS INFLYTANDE OCH DELAKTIGHET

Satsning på digitala konferenslösningar och en professionell utställningslayout var några nyheter när Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor (MUCF) genomförde sin Rikskonferens på Stockholm City Conference Centre.

Det var inte första gången som MUCF valde Folkets Hus för sin årliga sammandragning för alla som arbetar med och är engagerade i ungdoms- och civilsamhällesfrågor i Sverige. Totalt var det drygt 800 deltagare och medverkande som under två dagar i månadsskiftet november december möttes för att lära mer och diskutera sina erfarenheter.

Samarbetet med Stockholm City Conference Centre fungerar alltid bra och man är inte rädd för att tänka nytt. Det uppskattar vi, säger Jeff Jonsson som var projektledare för konferensen.

För andra året i rad använde MUCF en mötesapp där all information om seminarier, program och konferensen i övrigt gjordes tillgänglig i mobilen. Appen möjliggör bland annat en mer direkt interaktivitet med konferensdeltagarna genom att ställa och svara på frågor i realtid.

Papper behövs inte länge. Alla har med sig sin mobil och genom appen gick det att såväl före som under konferensen ha koll på allt. Det fungerade mycket bra, berättar Jeff Jonsson.

En annan nysatsning var att ta ett samlat grepp på de utställningar som alltid finns på plats under Rikskonferensen. Kontakt togs med företaget X Branding Nordic som samarbetar med Stockholm City Conference Centre om visuella lösningar när det gäller allt från montrar till scendekorationer. Elva montrar byggdes upp med ett enhetligt utseende med hjälp av ett material som kallas Re-board och som är lätt att trycka på. I varje monter kunde sedan utställarna profilera sig och sitt material.
Läs mer om att bygga in varumärket i allt du visar.

Vi ville rama in och samla utställningarna på ett bättre sätt och slippa en massa lösa bord. Lösningen med montrarna som hade ett enhetligt utseende på en sammanhållen yta blev både snyggt och uppskattat av utställarna.

MUCF presenterade själva allt de arbetat med under året på ett eget ”torg” vilket också fungerade bra, enligt Jeff Jonsson.

Även vid middagen som servaredes under den första kvällen tänktes det nytt. Rikskonferensen blev först med att testa den medelhavsinspirerade bordsbuffé som Stockholm City Conference Centres köksteam tagit fram. Den har både både kalla och varma plockrätter.
Läs mer om vår nya medelhavsinspirerade bordsbuffé.

Dessutom hade middagen flyttats till Restaurang Cabaret i Folkets Hus vilket gjorde att alla fick plats i samma lokal, berättar Jeff Jonsson.

Helhetsintrycket var mycket bra. Vi kunde ha framträdanden och underhållning vid middagen som alla kunde ta del av och buffén smakade utmärkt. Det var mycket mat och det uppskattas alltid på våra konferenser.

24 seminarier genomfördes utöver de gemensamma passen, där det även ingick filmvisning och improvisationsteater. Kongresshallen fungerade som nav för alla aktiviteter.

I år testade vi också att låta några seminarier omvandlas till workshops och sträcka sig över två seminariepass. Det gjorde att det fanns tid och möjlighet att gräva lite djupare i några frågor.

Det var tredje gången som Jeff Jonsson var projektledare för Rikskonferensen när den genomfördes på Stockholm City Conference Centre.

Vi är mycket nöjda, allt fungerade bra. Samtidigt som det finns en rutin i vad som ska göras finns utrymme att pröva nya lösningar.

"Vi är mycket nöjda, allt fungerade bra. Samtidigt som det finns en rutin i vad som ska göras finns utrymme att pröva nya lösningar."