BOKA NU

ÅRSMÖTE FÖR SKRIDSKOENTUSIASTER

Som en start på skridskosäsongen träffades medlemmarna i Stockholms Skridskoseglarklubb (SSSK) till årsmöte i slutet av hösten. Intresset är stort och därför fick Kongresshallen i Folkets Hus vara möteslokal i år. SSSK är inte bara världens största skridskoklubb utan också en av Stockholms största ideella föreningar med runt 10 000 medlemmar. På årsmötet slöt närmare 600 upp.

Det är inte många föreningar i Sverige som kan locka så många medlemmar till ett årsmöte, säger Carl-Gunnar Franzén som ansvarade för de praktiska arrangemangen kring årsmötet.

Förra året fick inte alla plats, det var bara att leta efter en större möteslokal i år. Stockholm City Conference Centre har lokaler som klarar stora sammankomster och ligger dessutom bra till så det var ett lätt val.

Trots namnet är det långfärdsskridskoåkningen som lockat de flesta medlemmarna till SSSK. Klubben är inne i en ny guldålder, enligt Carl-Gunnar Franzén.

Intresset har ökat de senaste åren och våra medlemmar är mycket aktiva. Varje säsong laddas det upp cirka 16 000 bilder på vår server från skridskoturer som våra medlemmar gör, trots att vintern och skridskosäsongen är så kort.

De som kom till årsmötet möttes av en utställning där all den utrustning som krävs för en lyckad skridskotur ställdes ut av en rad företag. Montrarna var placerade i foajén i anslutning till Kongresshallen och där minglades det både före årsmötet och i pausen då det serverades wraps och kaffe

Allt fungerade mycket bra och jag har fått positiva svar på den enkät som jag skickat ut till de som deltog i årsmötet. Det är utmärkta betyg på såväl lokalen som utställningen och det som serverades, berättar Carl-Gunnar Franzén. Vi fick bra hjälp av Stockholm City Conference Centres tekniker och projektledare så att det blev en lyckad kväll.

För att skapa stämning och sätta sin egen profil på årsmötet hade man ljussatt lokalen i SSSK:s röda färg.

Fotointresset uppmärksammades vid årsmötet genom prisutdelning i den årliga fototävlingen. Kvällen avslutades med föredrag och bildvisning av en 22-milafärd på skridskor i Bohuslän 1986. Det är sällan isen lägger sig på Västkusten men årets skridskosäsong har redan börjat uppe i Norrland, berättar Carl-Gunnar Franzén.

Det är alltid några av våra medlemmar som är på plats i norra Sverige när de första isarna fryser till. Vintern är så kort, men vi njuter för fullt de dagar vi kan ge oss ut på isarna!

"Förra året fick inte alla plats, det var bara att leta efter en större möteslokal i år. Stockholm City Conference Centre har lokaler som klarar stora sammankomster och ligger dessutom bra till så det var ett lätt val."