BOKA NU

NORDENS STÖRSTA TECHKONFERENS FÖR KVINNOR SLÅR NYA REKORD

Succén för Women in Tech (WIT) fortsätter. För fjärde året fylldes Stockholm City Conference Centre den 8 mars av kvinnor som brinner för teknik. Internationella kvinnodagen har genom eventet blivit en manifestation för kvinnor som vill ta mer plats inom techbranschen.

Tack vare stödet från sponsorer och partners var konferensen, precis som tidigare år, helt gratis. Inte mindre än nio Founding Partners och 15 Supporting Sponsors stod bakom årets Women in Tech, vilket var nytt rekord. De 1500 biljetterna tog slut på 45 sekunder – även det ett rekord.

Det är en fantastisk utveckling, säger Stefan Ruud på eventbyrån Utsikt som liksom tidigare år svarade för projektledningen av konferensen. Han berättar att det stora intresset fått till följd att programmet byggts ut och starttiden tidigarelagts.

Med så många teknikintresserade kvinnor på plats är det dumt att inte ta tillfället i akt och bjuda på en ännu större upplevelse och att göra ett fylligare och bredare event, och det finns alla möjligheter till det på Stockholm City Conference Centre.

Årets tema kretsade kring klimat och hållbarhet. Programmet bjöd på allt från utflykter till yttre rymden till föreläsningar om så kallad blockkedjeteknik, den teknologi som bl.a. ligger bakom kryptovalutan bitcon. Författaren och komikern Sarah Cooper, ställde den ironiska frågan om ”hur man blir framgångsrik utan att såra mäns känslor”.

Registreringen öppnade redan klockan åtta då det bjöds på en liten frukost. När programmet startade klockan nio var Kongresshallen fylld till sista plats. Efter en stående lunch med wraps gick det att välja mellan åtta olika teman. Kongresshallen delades upp i tre avdelningar och fem andra möteslokaler i Folkets Hus användes också för eftermiddagens olika seminarier.

Det fungerar mycket bra med parallella seminarier här. Det finns många flexibla möteslokaler och gott om plats. Vi har också lärt oss om alla möjligheter som finns, och vi fick mycket bra hjälp av medarbetarna på Stockholm City Conference Centre från start till mål, säger Stefan Ruud som också framhåller det centrala läget i Stockholm.

Efter fika var det återsamling i Kongresshallen där programmet pågick fram till klockan fem. I foajén utanför Kongresshallen och i närliggande utrymmen hade sponsorerna sina utställningar – fler än någonsin – som lockade många besökare. Dagen avslutades med mingel med mat och dryck.

Det var fredagskväll och många stannade kvar efter konferensen. Alla deltagare jag talat med var jättenöjda, berättar Stefan Ruud.

"Det fungerar mycket bra med parallella seminarier här. Det finns många flexibla möteslokaler och gott om plats."