BOKA NU

GILLA JOBBET MED 48 SEMINARIER

Gilla Jobbet är en konferens för bättre arbetsmiljö som alla arbetsmarknadens parter står bakom. I slutet av oktober genomfördes den för första gången på Stockholm City Conference Centre. Mer än 1200 deltagare kunde ta del av 48 seminarier i både Norra Latin och Folkets Hus.

Gilla Jobbet startade 2012 och att parterna på både den privata och offentliga sidan slöt upp tillsammans var unikt. Eventet genomförs nu av AFA Försäkring, Prevent samt Suntarbetsliv, företag som ägs av parterna.

I år var temat ”Den hållbara arbetsplatsen” och förutom att det i år var gratis att delta hade Gilla Jobbet nu flyttat in till city.

Med deltagare från hela landet, från Malmö i söder till Luleå i norr, underlättade det självklart att vara på Stockholm City Conference Centre som ligger så centralt och nära alla kommunikationer.

Det säger Helene Reiner som är eventansvarig i den projektgrupp som arbetar med Gilla Jobbet. Hon har varit med de tre gånger som konferensen arrangerats.

Det är en stor apparat med så många parallella seminarier under en dag. Det var också en utmaning att vara i två hus, men det flöt på bra och allt fungerade. Vi underlättade för deltagarna genom att placera seminarier med en viss längd i samma byggnad, så det var lätt att veta vart man skulle.

Dagen inleddes och avslutades med gemensamt seminarium för alla deltagare i Kongresshallen. Däremellan fanns det föreläsningar inom en rad olika områden, allt från digital arbetsmiljö och mobbing till unga i arbetslivet och god samarbetskultur. En viktig uppgift för Gilla Jobbet är att vara en mötesplats där forskare och experter kan ge stöd och verktyg till de som arbetar med att förbättra arbetsmiljön på landets arbetsplatser.

Förutom fika både förmiddag och eftermiddag bjöds på lunch som serverades i båda husen. Helene Reiner är mycket nöjd med hur lunchen genomfördes.

Lunchtallrikarna hade ställts ut på många platser runt om i byggnaderna och det gick enkelt och snabbt att få sin lunch. Det var mycket bra upplagt.

Helene Reiner har bara hört positiva kommentarer från de deltagare hon haft kontakt med.

De som jag hunnit prata med är nöjda med både arrangemanget och seminarierna. Om det blir en fortsättning i det här formatet vet vi inte. I vår blir det mindre konferenser runt om i landet på samma tema.

"Med deltagare från hela landet, från Malmö i söder till Luleå i norr, underlättade det självklart att vara på Stockholm City Conference Centre som ligger så centralt och nära alla kommunikationer."