BOKA NU

EN KLARSYNT MÄSSA

Mässor i det lilla formatet är både effektivt och trevligt. Optiker från hela landet träffades en helg på Norra Latin för att titta på nyheter och umgås.

KlarSynt är Sveriges största sammanslutning av privatägda optikerbutiker och består av 140 butiker från Haparanda i norr och till Ystad i söder. Medlemsorganisationen arbetar bland annat för bra inköpsvillkor och inköpsavtal och har idag ett 25-tal avtalspartners.

Klarsynt var nu på plats för andra året i rad på Stockholm City Conference Centre. Mässorna läggs samtidigt med den optikermässa som genomförs av SOLF, optikleverantörernas förening, och de utbildningar som Optikerförbundet svarar för och som brukar förläggas till Folkets Hus i februari varje år.

Mässor är ett fantastiskt sätt att träffas och våra leverantörer sparar in många resor runt om i landet, menar Anna Östlund, marknadschef på KlarSynt och ansvarig för mässan. Vi försöker anpassa oss i tiden efter Optikerförbundets utbildningar eftersom många av våra medlemmar samtidigt vill gå på dem.

Jämfört med förra året har KlarSynt mässan växt. I år hade de 25 utställarna Pelarsalen, Marmorvalvet samt hela Ljusgården och ett antal konferensrum till sitt förfogande under tre dagar. De närmare 350 besökarna kunde göra inköp på glas, bågar, linser och optisk utrustning – allt en optiker behöver.

Vi befinner oss i ett mellanläge och försöker hitta lokaler som är rätt för oss, berättar Anna Östlund. En stor mässanläggning skulle vi inte fylla och för oss är läget viktigt. Stockholm City Conference Centre ligger mitt i city och det går bra att anpassa lokalerna efter våra behov. Det går att göra väldigt trevligt i lokalerna i Norra Latin.

Anna Östlund uppskattar den service och det engagemang som hon möttes av på Stockholm City Conference Centre.

Alla har ansträngt sig och allt har fungerat mycket bra. Vi erbjöd lunch alla dagar för de besökare som ville, och det var mycket uppskattat. Många tycker det är skönt att ha lunchen ordnad även om det är nära till restauranger i city.

Även det mingel som KlarSynt bjöd på som start på mässan blev en succé.

Vi bjöd på något att dricka och lite snittar i Ljusgården på fredagskvällen. Vi hade till och med hyrt in discjockey, det blev en bra start på hela mässan, framhåller Anna Östlund.

"Stockholm City Conference Centre ligger mitt i city och det går bra att anpassa lokalerna efter våra behov."